Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att ha haft häng med halvportioner

Det har varit en försmak av sommaren under helgen.
Äntligen lite lite värme iaf.
Och det har varit massor med häng med halvportionerna.
Lilla S ville köpa nya blommor till sitt rum igår när han vaknade.
Så han tog på sig spindelmannenströjan, en rosa tofs i håret och satte sig i cykelkärran för att vara hejarklack till mamman i 2.5 mil så att vi kunde köpa fina blommor till hans rum.
Inte ett enda gnäll under hela tiden.
Kvällen innehöll kvalitetstid med fina vänner. Med badande. Med enkel middag. Med rose.
Med kollektivt lördagsgodis. Och alla halvportioner satt som ljus. I flera minuter.
Sen körde de all in. Alla lintottarna. 

Lilla S körde enda in i kaklet och somnade på golvet.
Han har en otippad talang att somna precis överallt när han är trött.
Praktiskt.

Söndagen gick i ett ganska långsamt tempo. Helt utan rose faktiskt.
Istället plockade vi jordgubbar. Och åt eventuellt några av dem.
Sen fick mamman koka sjuka mängder med jordgubbssylt. 
Kommer räcka forever. Eller iaf någon vecka. Om vi har tur. 

För övrigt. Har den här killen simmat i poolen. Utan puffar. 
Osäkert vem som är stoltast. 
Troligen mamman.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)