Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att äta fantastisk mat

Ni vet. 
Vi har ju såndär praktiskt matkasse. 
Precis som alla andra Svenssons utan tid och fantasi.
Vår kommer från Veckansmiddag
Det är alltid en fiskrätt på färsk fisk. Och det är alltid denna vi inleder veckan med.
Denna veckans fiskrätt kvalade upp på listan gott-så-jag-nästan-dör.

färsk laxfilé
fin-tagliatelle (ja den heter ju inte så. Men köp en riktigt bra italiensk tagliatelle. Inte ICA eller euroshopper eller annat skit. Det är skillnad på pasta och pasta.)
1/2 röd chili
1/2 solovitlök
1 gul lök
1 dl pesto
1/2 ask körsbärstomater
1 pkt fetaost
olivolja
salt, peppar.
några morötter och någon salladslök.

Finhacka chili, vitlök och gul lök. 
Kok pastan. När du häller av pastan spara 1 dl av vattnet och blanda med pesten.
Portionera upp laxen och stek den i olja, ca 5 min per sida.  
Krydda med salt och peppar.
Fräs lök och chili i olivolja några minuter.
Blanda pasta med färset, hela körsbärstomater och pesto.
Krydda med salt och svartpeppar.
Smula fetaosten över.

Riv morötter och skiva salladslök tunt. 
Blanda i en skål med olivolja, salt och peppar.
Voila!
Gott så man nästan dör.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)