Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med kakor helt utan fiber

Jag vet. Ibland snöar jag in.
Och nu blev det så.  Att jag bakade en gång till. På samma dag.
Denna gången helt utan en tillstymmelse till fiber.
Så kan det bli.
När jag bakar vägrar jag använda margarin och blockchoklad.
Det finns smör. Och finchoklad. Så det är det som används.
Ska det vara så ska det vara ordentligt så att säga.

American cookies. Here we go
200 gram mjuk smör
1.5 dl socker
1.5 dl brun farin
1 msk vaniljsocker
1 st ekologiskt ägg
Blanda med Mr Kitchen Aid (ja annat kan tänkas gå lika bra)
till en jämn smet.
0.5 msk salt
0.5 msk bakpulver
4.5 dl mjöl
300 g vit "chokladpellets" (se bild)
Blanda till en jämn smet
Hur jämnt det nu blir med pellets i.
Rulla till små bollar. 
lägg på plåt med bra mellanrum
Grädda 8-10 min i 180 grader.
De ska vara ljusa med lite färg i kanterna 
(är de inne för länge blir de inte sega och då helt värdelösa)
allt är min frisörs fel.
Hon bjöd på dem.
Och berättade att de var sjukt lätta att göra.
Hon hade rätt.
som vanligt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi ens till ba…

Det där med att fylla 40 om och om igen

I somras passerade jag 40. Och fick en massa fina presenter. Av en massa fina människor. Härliga upplevelser som varar hela året. Märkligt egentligen att man måste fylla jämt för att det ska finnas tid att umgås ordentligt. I helgen fick jag göra just det. Umgås ordentligt. Av en fin vän fick jag en hemlig helg. Den hemliga helgen tog oss till Lund. Till #elefantenirummet med Batra.  Så sjukt bra. Jag skrattade konstant. Om än varierande högt. I en och en halv timme. Här pratar vi bra magträning. Och det bästa var nog ändå att hans fru avslutade showen. Absolut klockrent. I övrigt var det mat. Bubbel. Shopping. Prat. Mycket prat. Och efter tips från systersonen. Det märkligaste. Ett besök hos shotluckan. Och därmed shots. De bjöd på en rejäl show när de gjorde shotsen.
Den var aningens bättre än själva drickandet av dem.

Jag kan tänka mig att fylla 40 varenda år framåt.

Det där med att SUPa

I somras köpte jag en SUP. Det kan ha varit sommaren bästa investering!
Jag har SUPat runt hur många öar som helst i skärgården. Lilla O har hoppat trampolin från den hur många gånger som helst. Hur många gånger som helst har jag packat ner den för säsongen.
Men nu.
Nu var det nog allra sista gången. Mina tår blev alldeles isande kalla och har inte tinat än.
Men alldeles ljuvligt vackert var det. Annat kan ingen säga.