Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att kanske äta för mycket sushi


Igår var tolv av mina kollegor här.
Vi hade bestämt oss för att göra egen sushi.
En fantastisk bra idé när man vill göra mat tillsammans!
Det blev alla möjliga sorter av de ingredienser som fanns.
Det blandades nya röror, gjordes nya skapelser,
och dracks skumpa.


Kvällen fylldes av skratt som man kiknade. Skratt tills tårarna sprutade.
Tills man undrade vad det var för människor man jobbar med egentligen.
Kvällen fylldes av nostalgitrippar när alla spelade sina barndomsfavoritlåtar.
Den fylldes av retsamma kommentarer. Av gemenskap.
Av högt-till-taket-stämning. Av vi-säger-vad-vi-tycker.
Av vi trivs-förbannat-bra-ihop.
Av kramar.

Det gjordes sjuka mängder sushi. Har nog aldrig sett så mycket sushi.
Vi orkade inte ens äta upp allt. 
Självklart hade vi en mustig chokladtårta till efterrätt.
Med maränger. Chokladsås. Glass. Grädde. 
Vi åt tills vi nästan dog.
Ikväll dricker jag vatten. Enbart.
Känns ganska så genomtänkt om du frågar mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Första nyansen av Dublin, med barn

Det var i Dublin vi tog paus från vardagen.  Hela familjen faktiskt.  Och Dublin visade sig vara en helt fantastisk stad.  Långt över våra förväntningar. Vet inte riktigt vad vi hade väntat oss.  Kanske en grå industristad. Typ.  Solen sken och irländarna kan vara bland de trevligaste folken jag någonsin har träffat.  Jag läste innan att Dublin inte var en barnvänlig stad. Jag håller verkligen inte med.  Till er som funderar på att resa dit, gör det! Det är lagom långt iväg, lagom stort och alla är höga på Guinness och därmed superglada.
Förutom en bildkavalkad. Ska ni får några bra tips. Åker man med barn till en storstad är det ganska skönt att bo i lägenhet.  Vi bodde i en tvåa som låg väldigt centralt. Perfekt.
Och med utsikt över en biltvätt. Till Lilla O:s stora lycka. Vad finns det då att göra i Dublin för barn? Äta glass. Det finns massor med riktigt bra glasställen. Titta på broar. Lyftkranar. Bussar. Spårvagnar. Häst o vagn osv.  En uppsjö med mer eller mindre märkliga for…

Det där rummet

Vi har ju ett sånt där rum.  En såndär walk-in-closet.  Det är väldigt väldigt trevligt att hela tiden se alla kläder så man lätt kan välja. Ändå. På något magiskt sett. Så har jag inget att ha på mig.  Det är ju bra konstigt det där.
Den jättestora spegeln kommer från min mormor. Hon var sömmerska. Jag har inte ärvt en enda gen därifrån tror jag. Men spegeln. Den är bra fin den. Och väger mer än jag orkar lyfta. Kettlebells:en är INTE mina.  Jag kan inte lyfta dem heller... Just ja, väggen bakom spegeln.  Den var för vacker för att klä in när vi renoverade.

Det där med konstrunda på Österlen

Det blev konstrunda på Österlen även denna påsken. Som sig bör. Som traditionen säger. Hittade en del nya ställen. En del gamla ställen. En del tavlor. En del keramik. Och en hel massa mat. För att vara exakt 
I år var det lite nytänk. Så vi åt lunch när det var lunch. Istället för att fika. Väldigt vuxet. Vi hittade ett fantastiskt ställe i Sankt Olof. Byvägen 35. De serverade vegetarisk påskbuffe. En helt fantastisk sådan. I en helt fantastisk miljö.

Jag skulle kunna flytta in direkt.
Älskar den rustika känslan. Med tegel. Gamla detaljer. Att allt är genomtänkt. Dessutom. På Österlen <3 p="">De har öppet annars också. Men serverar gissningsvis inte påskbuffe då. Men väl annat. Pizzor om jag inte minns fel. Och Fika. Så klart. Och Fika. Det är viktigt det.