Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med jobbstart

I helgen var jag i Malmö.
Och njöt av att alla pratade skånska runt omkring mig :) Blir lika förvånad varje gång tror jag.
Tanken var en shoppinghelg inför stundande jobbstart. 
Lite som när man shoppade till skolstarten när man var liten. 
Och ja. Jag köpte ny väska denna gången med.
Hittade inte så mycket som jag hade tänkt. Men definitivt så att jag kan klara av att börja jobba. 
Och slippa gå naken.

Det blev även en massa fika. En massa god mat. En massa prat. 
En del träning. En del vin. En del shopping. 
Hotellfrukost.
Och en nyfunnen vän.
Ja vi var ju inte helt okända för varandra innan vi åkte. 
Även om det hade varit ett intressant koncept att åka med en total främling.
Det är, iaf för mig, ovanligt att hitta nya vänner numera.
Det verkar avstanna med åren på något vis. 
Extra kul att ha stött på en supertjej som det ändå känns som jag känt hela mitt liv.
Tror redan alla pinsamma diskussionsämnen är igenom.
Ett första varv.


Måste bara visa. I ett av köpcentrumen finns en "tag-själv-och-toppa-din-egen-froozen-yoghurt"
Det är inte en bra idé. 
Inte för barn. Och inte för mig.
Jag gick all in. 
Det ser ju verkligen inte gott ut.
Men jag kan glädja er med att jag åt upp varenda smula!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi ens till ba…

Det där med att ladda in energi

Jag startade helgen, eller iaf lördagen med att skapa energi tillsammans med en fin vän.
Varmbadhuset i stan. Brunch på landbron. Promenad i solen.

Inget märkvärdigt. Men kändes så otroligt lyxigt.
För tydligen tar jag sällan paus från måstena.  Laddar mer ur energi än in.
Och vet du. Måstena var kvar även efteråt. Och ingen har farit illa för att det inte blev gjort precis då. Det är dessutom fortfarande kvar.
För jag började göra annat istället. 
Tänk på att det är viktigt att få in mer energi än du lämnar ut. Och ibland måste du själv skapa de tillfällena. Andra fixar det inte åt dig.

Det där med att fylla 40 om och om igen

I somras passerade jag 40. Och fick en massa fina presenter. Av en massa fina människor. Härliga upplevelser som varar hela året. Märkligt egentligen att man måste fylla jämt för att det ska finnas tid att umgås ordentligt. I helgen fick jag göra just det. Umgås ordentligt. Av en fin vän fick jag en hemlig helg. Den hemliga helgen tog oss till Lund. Till #elefantenirummet med Batra.  Så sjukt bra. Jag skrattade konstant. Om än varierande högt. I en och en halv timme. Här pratar vi bra magträning. Och det bästa var nog ändå att hans fru avslutade showen. Absolut klockrent. I övrigt var det mat. Bubbel. Shopping. Prat. Mycket prat. Och efter tips från systersonen. Det märkligaste. Ett besök hos shotluckan. Och därmed shots. De bjöd på en rejäl show när de gjorde shotsen.
Den var aningens bättre än själva drickandet av dem.

Jag kan tänka mig att fylla 40 varenda år framåt.