Fortsätt till huvudinnehåll

Påskägg

Alltså. Varför sitter jag i soffan och latar mig?
Med chokladpraliner, ost och vin.
När jag verkligen verkligen borde avverka ett gäng km i löparskorna.
Men tydligen är det inte så verkligheten ser ut.
Vilket känns ännu bättre när jag innan idag fikat två gånger.
På choklad och nybakad sockerkaka med föräldragruppen. 
På ovan gigantiska påskbakelse på jobbet.
Inkasserade även årets påskägg, i form av en ask finchoklad. 
Inte alls dåligt.
Särskilt när man inte ens jobbar.

Mannen har läst bloggen. Eller fått pikar av ngn annan.
Idag kom ett påskägg med praliner, lakritsbräck, tre askar finlakrits
och för säkerhet skull.
En marabou saltlakrits. 
Jag ser det som uppladdning inför löpningen.
Eller något.

Mycket positiv energi har nått mig även idag.
Härliga människor och vissa som förvånade mig.

En i föräldragruppen hade virkat en underbart söt Uggla till Lilla S. 
En röd, för hon tänkte det var min färg. 
Känns ganska perfekt. Gör det inte?

En tjej knackade på dörren idag och frågade om hon fick gå långpromenad med hundarna.
Precis när allt hade kört ihop sig.
Vilken tajming.
Vilken människa. 

Jag känner att min karma ligger på minus efter att ha fått träffa dessa människor igen.
Men som det så vackert heter.
Skicka vidare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Första nyansen av Dublin, med barn

Det var i Dublin vi tog paus från vardagen.  Hela familjen faktiskt.  Och Dublin visade sig vara en helt fantastisk stad.  Långt över våra förväntningar. Vet inte riktigt vad vi hade väntat oss.  Kanske en grå industristad. Typ.  Solen sken och irländarna kan vara bland de trevligaste folken jag någonsin har träffat.  Jag läste innan att Dublin inte var en barnvänlig stad. Jag håller verkligen inte med.  Till er som funderar på att resa dit, gör det! Det är lagom långt iväg, lagom stort och alla är höga på Guinness och därmed superglada.
Förutom en bildkavalkad. Ska ni får några bra tips. Åker man med barn till en storstad är det ganska skönt att bo i lägenhet.  Vi bodde i en tvåa som låg väldigt centralt. Perfekt.
Och med utsikt över en biltvätt. Till Lilla O:s stora lycka. Vad finns det då att göra i Dublin för barn? Äta glass. Det finns massor med riktigt bra glasställen. Titta på broar. Lyftkranar. Bussar. Spårvagnar. Häst o vagn osv.  En uppsjö med mer eller mindre märkliga for…

Det där rummet

Vi har ju ett sånt där rum.  En såndär walk-in-closet.  Det är väldigt väldigt trevligt att hela tiden se alla kläder så man lätt kan välja. Ändå. På något magiskt sett. Så har jag inget att ha på mig.  Det är ju bra konstigt det där.
Den jättestora spegeln kommer från min mormor. Hon var sömmerska. Jag har inte ärvt en enda gen därifrån tror jag. Men spegeln. Den är bra fin den. Och väger mer än jag orkar lyfta. Kettlebells:en är INTE mina.  Jag kan inte lyfta dem heller... Just ja, väggen bakom spegeln.  Den var för vacker för att klä in när vi renoverade.

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi ens till ba…