Fortsätt till huvudinnehåll

Mandeltårtan


Dagens eftermiddag spenderades på Mandeltårtan i Ronneby. Otroligt mysigt fik!
Känns lite märkligt att vara tillbaka i det gamla Kårhuset.
Många minnen som dyker upp.
Mest roligheter men det är svårt att inte tänka på branden också.


Vi kan säga att det är inget som ger en bild av att här hängde overallklädda studenter och drack mängder av öl för några år sedan.
Däremot ger det mer en bild av att det har varit Oscar II:s jaktstuga, ett gäng år innan studenterna kom dit och satte sina avtryck.

Och just det, de har Karlskrona Musteris äppelmust.
Det är fina grejor det mina vänner!
Åk dit vettja!

För övrigt hade jag med min kamera. Men inget laddat batteri.
Bra tänkt. Ber om ursäkt för usla mobilbilder.

Kommentarer

 1. Åh gamla Kårhuset =) ja där har man hängt ett x antal timmar =)

  Visste inte att det var ett fik där idag. Får nog åka dit och kolla läget =)

  //Emmelie (gick i IE98)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, åk dit. Då som nu, värt ett besök. Dock av helt olika anledningar.
   Förutom det, kul att du hittat hit :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Det där med att ha gjort en favorit i repris

Vi gjorde en favorit i repris. Och drog till Åre.  En repris från förra året. Då jag var där med världens bästa kollegor. Vi är inte kollegor längre. Faktiskt inte alls många av oss.  För att vara mer korrekt så är två det. Men det är fina människor. Fantastiskt fina. Och jag är väldigt glad. Och väldigt tacksam att de finns kvar i mitt liv. Och att de gillar att åka skidor. Vädret var helt ok. Det var en hel del sol.  En del snö. Dock bara på marken. Inte i luften. Men vad gör det. Det var tydligen en del is med. Så jag gjorde en liten vurpa. Så klart en väldigt elegant vurpa. Som resulterade i en skoterfärd, lite röntgen, en tumme som är gipsad. Inte helt enligt planen.  Men ändå.  Det kan vara så mycket värre. Och det där. Det kan man verkligen leva med. Sista dagen öppnades högzon. Och vi hann med några åk där med. Och en fantastisk utsikt. Tack Åre. För strålande dagar. Nästa år taggar vi Alperna.

Första nyansen av Dublin, med barn

Det var i Dublin vi tog paus från vardagen.  Hela familjen faktiskt.  Och Dublin visade sig vara en helt fantastisk stad.  Långt över våra förväntningar. Vet inte riktigt vad vi hade väntat oss.  Kanske en grå industristad. Typ.  Solen sken och irländarna kan vara bland de trevligaste folken jag någonsin har träffat.  Jag läste innan att Dublin inte var en barnvänlig stad. Jag håller verkligen inte med.  Till er som funderar på att resa dit, gör det! Det är lagom långt iväg, lagom stort och alla är höga på Guinness och därmed superglada.
Förutom en bildkavalkad. Ska ni får några bra tips. Åker man med barn till en storstad är det ganska skönt att bo i lägenhet.  Vi bodde i en tvåa som låg väldigt centralt. Perfekt.
Och med utsikt över en biltvätt. Till Lilla O:s stora lycka. Vad finns det då att göra i Dublin för barn? Äta glass. Det finns massor med riktigt bra glasställen. Titta på broar. Lyftkranar. Bussar. Spårvagnar. Häst o vagn osv.  En uppsjö med mer eller mindre märkliga for…

Det där med att ha få ha det ljuvligt

Tänk att få äta god mat. Prata livet.
Dricka bubbel. Skratta.
Finnas till. Äta glass.
Smida planer. Förkasta planer.
Skratta lite till.
Och ha det ljuvligt.
Tänk att få ha fina människor i sitt liv.
Att få ventilera. Att få feedback.
Att bli lyssnad på.
Att få lyssna.
Livet är bra fint!
På en vanlig fredag dessutom.