Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens designtips!

Alltså, jag är ju en sucker för design. 
Så är det bara. Tyvärr är mycket då automatiskt dyrt. 
Jag har länge spanat efter matstolarna Charles Eames. Men problemet är ju att man vill ha flera, typ 6 stycken i vårt fall. (De kostar ca 3500 per styck..) 
Häromdagen hittade jag IKON M
Räddaren i detta I-landsproblem. 
Så nu är dessa skönheter på väg hem till mig.
Dock med ben i lönn. 
Priset?
899 kr. Sjukt billigt.
Ja, det är kopior. Men tills jag känner mig snorrik, och barnen är större så de inte målar på stolarna, så duger de fint.
Hos IKON M fanns massor med designklassiker. De säljer nyproducerade designikoner men till ett betydligt lägre pris. Och jag blir alldeles sjuk när jag tittar runt på deras sida. 
Jag hittade bland annat denna skönheten:
Den är så otroligt vacker och jag blir alldeles kär. 
Lampor är en svag punkt för mig. 
Och den här underbara "husfågeln" som också är från Charles Eames. 
Passar alldeles ypperligt på vårt lite speciella vitrinskåp i matsalen. 
Detta inlägget kan bli precis hur långt som helst känner jag.
Men ni som gillar design, men som kanske inte har den fetaste av de feta plånböckerna.
Kolla in på IKON M

Nu, mer Amaronevin och chokladpudding. 
Go fredag på er!

Kommentarer

 1. Suuuperfina stolar - me like!!! Jag älskar också fin design och har liksom du köpt kopia:) Hittade en lampa to die for, ska visa på bloggen sen när jag fått den:)

  Kraaaaam aka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser jag framemot :) Väldigt svag för snygg design :)
   Kram

   Radera
 2. Hej!
  Såg att du varit hos mej. Bra, för då hittade jag dej!
  Jag har också fakeEames DSR, 8 stycken svarta som såldes i fyrpack riktigt billigt. Kan tycka det är lite besvärande med alla kopior, men vad gör man om man nu inte är gjord av pengar?!
  Och så gärna vill ha de där fina.
  Nu ska jag gå in på IKON M och se vad de kan erbjuda...


  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan helt klart hålla med, men sen har man ju inte riktigt de pengarna man önskar över till designprytlar. S
   Och snygga, det är de :)
   Kram

   Radera
 3. Nu blir jag riktigt avis. Har alltid gillat Eames-stolarna och du har verkligen hittat värdiga ersättare. Kram Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldans bra sida! Den skapar mycket ha-behov. :)
   Farligt!
   Kram

   Radera
 4. Det är ju de riktiga!!!! Hmm, nu skapade jag mig en massa behov

  SvaraRadera
 5. Nej, det var de ju inte. Men mig lurade de på ett bra sätt. Sanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi ens till ba…

Det där med att ladda in energi

Jag startade helgen, eller iaf lördagen med att skapa energi tillsammans med en fin vän.
Varmbadhuset i stan. Brunch på landbron. Promenad i solen.

Inget märkvärdigt. Men kändes så otroligt lyxigt.
För tydligen tar jag sällan paus från måstena.  Laddar mer ur energi än in.
Och vet du. Måstena var kvar även efteråt. Och ingen har farit illa för att det inte blev gjort precis då. Det är dessutom fortfarande kvar.
För jag började göra annat istället. 
Tänk på att det är viktigt att få in mer energi än du lämnar ut. Och ibland måste du själv skapa de tillfällena. Andra fixar det inte åt dig.

Det där med att våga berätta

Så var det då dags för lite allvar. Dags att berätta. Och att sluta skämmas. För saker som har varit. De har just varit.
För ett antal år sedan var mitt liv aningens annorlunda. Så klart. Jag pluggade till elektroingenjör på högskolan. Jag var sambo. Jag hade massor med vänner. och jag hade ganska roligt. Minsann. Men. Jag mådde skit. Och det fanns inte en anledning till varför jag gjorde det. Det fanns kanske 100. Större och mindre. Allvarliga och fjantiga. Men skit det mådde jag. Och jag la all min fokus på mat. Eller snarare att inte äta.  Och att inte äta gjorde jag bra. Nu vill man gärna kategorisera in detta i något sjukdomsfack. Vilket jag själv har lite svårt att göra. Men vi kan sammanfatta det i ätstörning. Det räcker bra där liksom. Då vill folk. Av någon anledning alltid veta vad man vägde. För tydligen är det så man bedömer om någon har en ätstörning. Jag vägde 46 kg som minst. Jag trodde det var 52 men efter att idag letat igenom mina gamla dagböcker kan jag konstatera …