Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens designtips!

Alltså, jag är ju en sucker för design. 
Så är det bara. Tyvärr är mycket då automatiskt dyrt. 
Jag har länge spanat efter matstolarna Charles Eames. Men problemet är ju att man vill ha flera, typ 6 stycken i vårt fall. (De kostar ca 3500 per styck..) 
Häromdagen hittade jag IKON M
Räddaren i detta I-landsproblem. 
Så nu är dessa skönheter på väg hem till mig.
Dock med ben i lönn. 
Priset?
899 kr. Sjukt billigt.
Ja, det är kopior. Men tills jag känner mig snorrik, och barnen är större så de inte målar på stolarna, så duger de fint.
Hos IKON M fanns massor med designklassiker. De säljer nyproducerade designikoner men till ett betydligt lägre pris. Och jag blir alldeles sjuk när jag tittar runt på deras sida. 
Jag hittade bland annat denna skönheten:
Den är så otroligt vacker och jag blir alldeles kär. 
Lampor är en svag punkt för mig. 
Och den här underbara "husfågeln" som också är från Charles Eames. 
Passar alldeles ypperligt på vårt lite speciella vitrinskåp i matsalen. 
Detta inlägget kan bli precis hur långt som helst känner jag.
Men ni som gillar design, men som kanske inte har den fetaste av de feta plånböckerna.
Kolla in på IKON M

Nu, mer Amaronevin och chokladpudding. 
Go fredag på er!

Kommentarer

 1. Suuuperfina stolar - me like!!! Jag älskar också fin design och har liksom du köpt kopia:) Hittade en lampa to die for, ska visa på bloggen sen när jag fått den:)

  Kraaaaam aka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser jag framemot :) Väldigt svag för snygg design :)
   Kram

   Radera
 2. Hej!
  Såg att du varit hos mej. Bra, för då hittade jag dej!
  Jag har också fakeEames DSR, 8 stycken svarta som såldes i fyrpack riktigt billigt. Kan tycka det är lite besvärande med alla kopior, men vad gör man om man nu inte är gjord av pengar?!
  Och så gärna vill ha de där fina.
  Nu ska jag gå in på IKON M och se vad de kan erbjuda...


  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan helt klart hålla med, men sen har man ju inte riktigt de pengarna man önskar över till designprytlar. S
   Och snygga, det är de :)
   Kram

   Radera
 3. Nu blir jag riktigt avis. Har alltid gillat Eames-stolarna och du har verkligen hittat värdiga ersättare. Kram Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldans bra sida! Den skapar mycket ha-behov. :)
   Farligt!
   Kram

   Radera
 4. Det är ju de riktiga!!!! Hmm, nu skapade jag mig en massa behov

  SvaraRadera
 5. Nej, det var de ju inte. Men mig lurade de på ett bra sätt. Sanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Första nyansen av Dublin, med barn

Det var i Dublin vi tog paus från vardagen.  Hela familjen faktiskt.  Och Dublin visade sig vara en helt fantastisk stad.  Långt över våra förväntningar. Vet inte riktigt vad vi hade väntat oss.  Kanske en grå industristad. Typ.  Solen sken och irländarna kan vara bland de trevligaste folken jag någonsin har träffat.  Jag läste innan att Dublin inte var en barnvänlig stad. Jag håller verkligen inte med.  Till er som funderar på att resa dit, gör det! Det är lagom långt iväg, lagom stort och alla är höga på Guinness och därmed superglada.
Förutom en bildkavalkad. Ska ni får några bra tips. Åker man med barn till en storstad är det ganska skönt att bo i lägenhet.  Vi bodde i en tvåa som låg väldigt centralt. Perfekt.
Och med utsikt över en biltvätt. Till Lilla O:s stora lycka. Vad finns det då att göra i Dublin för barn? Äta glass. Det finns massor med riktigt bra glasställen. Titta på broar. Lyftkranar. Bussar. Spårvagnar. Häst o vagn osv.  En uppsjö med mer eller mindre märkliga for…

Det där rummet

Vi har ju ett sånt där rum.  En såndär walk-in-closet.  Det är väldigt väldigt trevligt att hela tiden se alla kläder så man lätt kan välja. Ändå. På något magiskt sett. Så har jag inget att ha på mig.  Det är ju bra konstigt det där.
Den jättestora spegeln kommer från min mormor. Hon var sömmerska. Jag har inte ärvt en enda gen därifrån tror jag. Men spegeln. Den är bra fin den. Och väger mer än jag orkar lyfta. Kettlebells:en är INTE mina.  Jag kan inte lyfta dem heller... Just ja, väggen bakom spegeln.  Den var för vacker för att klä in när vi renoverade.

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi ens till ba…