Fortsätt till huvudinnehåll

En rosafluffig dröm

Jag har ofta en "romantisk" rosafluffig bild av saker som jag tänker göra tillsammans med barnen.
Baka bröd med tvååringen var en sådan. 
Jag såg framför mig hur vi båda hade våra fina förkläden, vi blandade deg, skrattade och hade mjöl på kinderna. Kanske sjöng en truddelutt också. Precis som vilken scen som helst ur Astrid Lindgrens bullerbyn. 
Ja jag vet. Naivt. 
I verkligheten stoppade O händerna i degen innan allt mjölet var i och den var superkladdig. 
Fick massa kladdig deg på fingrarna som inte släppte. 
Vilket är något av en naturkatastrof för denna tvååring.
Kladdet släppte dock fint när man torkade sig i håret. Lycka.
Mjölpåsen hällde han alldeles själv ur! 
Lite hamnade till och med i skålen.
Resten på bänken. På golvet. På listen. I leksaksbilen som stod parkerad under. 
Då vaknade Lilla S. 
Försök själv få bort allt degkladd snabbt från händerna. Och från en tvååringshänder.
Utan att bli kallsvettig. 
Jag önskar dig lycka till
Bröden?
Dra-mig-baklänges så goda! Mumma! 
Och det är ju ändå tur det.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi ens till ba…

Det där med att fylla 40 om och om igen

I somras passerade jag 40. Och fick en massa fina presenter. Av en massa fina människor. Härliga upplevelser som varar hela året. Märkligt egentligen att man måste fylla jämt för att det ska finnas tid att umgås ordentligt. I helgen fick jag göra just det. Umgås ordentligt. Av en fin vän fick jag en hemlig helg. Den hemliga helgen tog oss till Lund. Till #elefantenirummet med Batra.  Så sjukt bra. Jag skrattade konstant. Om än varierande högt. I en och en halv timme. Här pratar vi bra magträning. Och det bästa var nog ändå att hans fru avslutade showen. Absolut klockrent. I övrigt var det mat. Bubbel. Shopping. Prat. Mycket prat. Och efter tips från systersonen. Det märkligaste. Ett besök hos shotluckan. Och därmed shots. De bjöd på en rejäl show när de gjorde shotsen.
Den var aningens bättre än själva drickandet av dem.

Jag kan tänka mig att fylla 40 varenda år framåt.

Det där med att ladda in energi

Jag startade helgen, eller iaf lördagen med att skapa energi tillsammans med en fin vän.
Varmbadhuset i stan. Brunch på landbron. Promenad i solen.

Inget märkvärdigt. Men kändes så otroligt lyxigt.
För tydligen tar jag sällan paus från måstena.  Laddar mer ur energi än in.
Och vet du. Måstena var kvar även efteråt. Och ingen har farit illa för att det inte blev gjort precis då. Det är dessutom fortfarande kvar.
För jag började göra annat istället. 
Tänk på att det är viktigt att få in mer energi än du lämnar ut. Och ibland måste du själv skapa de tillfällena. Andra fixar det inte åt dig.