Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen!

 Jag har tidigare utlovat bilder från vår renovering, som tog en evig tid men som till slut faktiskt blev klar (iaf om man inte öppnar dörren till gästrummet där tiden fortfarande står still.)
Märkligt nog väljer jag att börja med badrummet på ovanvåning. Ja jag vet, jättemärkligt men så fick det bli eftersom Lilla O idag duschade tills varmvattnet tog slut o ngt skulle man göra under tiden.
 Så välkomna in i vårt badrum. Detta var tidigare två rum. Gissningsvis ett kök och ett badrum, då det fanns en öppenspis kopplad till en uppvärmningsanordning för vatten. Och ett gjutjärnsbadkar som vägde ett ton. Minst. Rummen användes senast på stenåldern eller så. Det fanns därför lite att göra. Men strunt i det, så här ser det ut nu!
På golvet ligger stora avlånga, matta, grafitgrå klinkers och på väggarna i duschdelen och handfatsdelen sitter stora avlånga, blanka, vita kakelplattor. Accentfärgen blev turkos. För lite färg måste man ha!


Vi ställde badkaret fritt i rummet med en pelare bredvid. Uppe på finns en svart granitskiva lagom stor att rymma ljus, ett glas vin och en skål nötter (jo det var det vi måttade efter när vi skulle bestämma hur stor den skulle vara) Vi har ett dubbelhandfat och en gigantisk spegel ovanför det. Varför? För att platsen fanns. Och att vi ofta är i badrummet samtidigt. (Bredvid toan står en gammal äggkorg som håller tidningarna)

Vi valde att lämna detaljer från förr framme, så därför ser man bjälkarna bakom badkaret. Nej det är inte dammråttor ni ser på dem. På den ena finns snäckor från Thailand, den andra korallstenar från Lady Elliot utanför Australien (en radio på den tredje men den ser ni ju inte)


 Nu satt ju lilla O i duschhörnan så därför finns inte den med. Men ni ser handdukstorken, och mitt emot den finns då duschen. Duschväggen är 1.20 och genomskinlig. Den fick tyvärr specialbeställas men blev bra till slut.
Och just ja, mitt finaste smyckeskrin finns där. Älskar det! 
Vem vet det kanske inte dröjer år till nästa rum :)

Kommentarer

 1. Det har verkligen blivit supersnyggt :-)Och det var ett bra köp "vi" gjorde med smyckeskrinet :-) Kram Systern

  SvaraRadera
  Svar
  1. trots ångesten, lätt ett av mina bästa köp! :) Men så hade jag oxå bra smakråd! Kram

   Radera
 2. Superfint! Sådär vill jag också bo! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hur god mat du lagar så är det bara att flytta in! :)

   Radera
 3. Superduper fint Tess! //Cattis

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härligt badrum ni har.

  Sv; Tack, nej jag har faktiskt inte gjort något mer än bytt header på denna layouten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack!
   Får tag i min layout...den behöver förbättras.

   Radera
 5. Hej!

  Hittade hit via bloggen Hildas Hem och blev fast en lång stund! Vilken härlig och personlig blogg du har! Hit återkommer jag gärna!

  Välkommen att kika in hos mig!
  Kram från Gotland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittat hit! Hoppas du fortsätter läsa :) Kram

   Radera
 6. Tack för din kommentar! Vilket supersnyggt badrum ni har och vilket härligt badkar!
  Kram Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja vi blev väldigt nöjda till slut :) Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Dagens designtips!

Alltså, jag är ju en sucker för design.  Så är det bara. Tyvärr är mycket då automatiskt dyrt.  Jag har länge spanat efter matstolarna Charles Eames. Men problemet är ju att man vill ha flera, typ 6 stycken i vårt fall. (De kostar ca 3500 per styck..)  Häromdagen hittade jag IKON M Räddaren i detta I-landsproblem.  Så nu är dessa skönheter på väg hem till mig. Dock med ben i lönn.  Priset? 899 kr. Sjukt billigt. Ja, det är kopior. Men tills jag känner mig snorrik, och barnen är större så de inte målar på stolarna, så duger de fint. Hos IKON M fanns massor med designklassiker. De säljer nyproducerade designikoner men till ett betydligt lägre pris. Och jag blir alldeles sjuk när jag tittar runt på deras sida.  Jag hittade bland annat denna skönheten: Poul Henningsens Kotten .   Den är så otroligt vacker och jag blir alldeles kär.  Lampor är en svag punkt för mig.  Och den här underbara " husfågeln " som också är från Charles Eames.  Passar

Det där med att våga berätta

Så var det då dags för lite allvar. Dags att berätta. Och att sluta skämmas. För saker som har varit. De har just varit. För ett antal år sedan var mitt liv aningens annorlunda. Så klart. Jag pluggade till elektroingenjör på högskolan. Jag var sambo. Jag hade massor med vänner. och jag hade ganska roligt. Minsann. Men. Jag mådde skit. Och det fanns inte en anledning till varför jag gjorde det. Det fanns kanske 100. Större och mindre. Allvarliga och fjantiga. Men skit det mådde jag. Och jag la all min fokus på mat. Eller snarare att inte äta.  Och att inte äta gjorde jag bra. Nu vill man gärna kategorisera in detta i något sjukdomsfack. Vilket jag själv har lite svårt att göra. Men vi kan sammanfatta det i ätstörning. Det räcker bra där liksom. Då vill folk. Av någon anledning alltid veta vad man vägde. För tydligen är det så man bedömer om någon har en ätstörning. Jag vägde 46 kg som minst. Jag trodde det var 52 men efter att idag letat igenom