Fortsätt till huvudinnehåll

Underhållning i vardagen

idag är det måndag, det betyder inget dagis för lille herr O. Vilket iofs var bra eftersom han varit sjuk hela helgen.
Men detta betyder att två barn skulle stuvas ini bilen för att åka till maxi och handla allt som stod på världens längsta lista.
Lille herr O skulle tvunget välja kläder själv. En tshirt med kor skulle han ha. Enbart. Efter en del diskussion, en del lirkande och en massa panik skrikande hade han till slut lite mer på sig.
Det tar 20 minuter till maxi. Tjugo minuter av "Mamma hitta en traktor" Detta trots att jag taktiskt körde hållet förbi granngården och visade massa traktorer..Aldrig nöjd!
På Maxi finns det familjeparkeringar. Där parkerar oftast människor helt utan någon familj med sig i bilen. Idag ställde sig en dam bredvid mig med bagaget fullt av pantflaskor. Inte barn, utan pantflaskor.
Charmig som jag är upplyste jag henne om att det var familjeparkeringen hon stod på. Varför hon gjorde det? "för det var nära till vagnarna och hon hade faktiskt mycket pant". Jahaja, men då så?
In i affären kom vi.
Utan.världens.längsta.lista.
Nä för den var kvar hemma.
Och alla vet hur lätt det är att tänka med en otålig 4 månaders bebis och en 2 åring som pratar konstant.
Vagnen fylldes till bredden och höjden med det som kanske stod på listan, plus allt det som lille herr O plockade ner när mamma inte såg, vilket är bästa sysselsättningen i affären förutom att ropa "me ha mer hip" (Jag vill ha mer kex. Ja hans mamma mutar honom med smörgåsrån. Frågor på det?)
I kassan plockas allt upp och upplösningen av den yngre bebis är väldigt nära. Illröd i ansiktet och mössan ständigt nerkasad över ögonen och därmed arg som ett bi. Allt dras in och den svettiga mamman konstaterar att plånboken inte är med. Den svettiga mamman ber till högre makter att den iaf ligger i bilen och inte hemma på köksbordet...
Kallsvettig mamma, och numera en skrikande bebis och en skitsur tvååring rusar ut i bilen för att hitta plånboken! Lycka! Inne och betala packa ner berget som nästan täcker båda barnen och ut i bilen. Packa in allt och båda barnen för att konstatera att den yngsta bebisen har en blöjincident...
Ut med barn o skötväska igen. In och byta blöja. Konstaterandes att det varit väldigt bra om man tagit med blöjor till båda barnen och inte bara till tvååringen.
Så en fyra månaders bebis i tvååringens up-and-go (inte gick han ngt för det) och sen hem...
Det är iaf underhållande att vara hemma med två barn, ingen kan säga att man har tråkigt!


Kommentarer

 1. Är det ikväll mannen ska säga "Klart vi ska ha ett barn till älskling "

  SvaraRadera
 2. Fy stackare! Känner igen det. Kan tänka mig att du oxå tittat på klockan och konstaterat att det är många timmar tills mannen kommer hem...

  Styrkekram på dig Från mig/ Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Och den sista kvarten är som tre timmar! Märkligt :) Kram

   Radera
 3. Haha, javisst har vi alla varit där. Jag glömde t.om ett barn på Maxis parkering men kom på det efter bara några sekunder eller rättare sagt det övriga fyra barnen skrek i högan sky att August inte var med i bilen....Nästa gång du ska handla släng över dom till mig, jag tar med glädje mot några små sötnosar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara en tidsfråga innan det kommer att hända. Nu måste man ju tänka efter. "hur många barn hade jag med mig idag?" Jobbigt! Kram

   Radera
 4. Hi, hi, hi. Låter verkligen som du haft att göra idag. Det där med mössan halka ner och sur som ett bi, känner jag igen...plus BLÖJINCIDENTEN ;-) Men tycker det var riktigt strongt av dig att åka o handla med två små liv med dig. Bra jobbat!! Ses på onsdag om inte annat! Kramisar Cattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man åker och handlar med två barn, vad gör man inte för att roa andra :) Kram

   Radera
 5. Din historia gav i alla fall mig ett gott igenkännande skratt, för vad annat kan man göra än att garva ;-) strongt jobbat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant! Och det kan jag också göra. Iaf nu i efterhand. INTE då, men nu går bra :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Första nyansen av Dublin, med barn

Det var i Dublin vi tog paus från vardagen.  Hela familjen faktiskt.  Och Dublin visade sig vara en helt fantastisk stad.  Långt över våra förväntningar. Vet inte riktigt vad vi hade väntat oss.  Kanske en grå industristad. Typ.  Solen sken och irländarna kan vara bland de trevligaste folken jag någonsin har träffat.  Jag läste innan att Dublin inte var en barnvänlig stad. Jag håller verkligen inte med.  Till er som funderar på att resa dit, gör det! Det är lagom långt iväg, lagom stort och alla är höga på Guinness och därmed superglada.
Förutom en bildkavalkad. Ska ni får några bra tips. Åker man med barn till en storstad är det ganska skönt att bo i lägenhet.  Vi bodde i en tvåa som låg väldigt centralt. Perfekt.
Och med utsikt över en biltvätt. Till Lilla O:s stora lycka. Vad finns det då att göra i Dublin för barn? Äta glass. Det finns massor med riktigt bra glasställen. Titta på broar. Lyftkranar. Bussar. Spårvagnar. Häst o vagn osv.  En uppsjö med mer eller mindre märkliga for…

Det där rummet

Vi har ju ett sånt där rum.  En såndär walk-in-closet.  Det är väldigt väldigt trevligt att hela tiden se alla kläder så man lätt kan välja. Ändå. På något magiskt sett. Så har jag inget att ha på mig.  Det är ju bra konstigt det där.
Den jättestora spegeln kommer från min mormor. Hon var sömmerska. Jag har inte ärvt en enda gen därifrån tror jag. Men spegeln. Den är bra fin den. Och väger mer än jag orkar lyfta. Kettlebells:en är INTE mina.  Jag kan inte lyfta dem heller... Just ja, väggen bakom spegeln.  Den var för vacker för att klä in när vi renoverade.

Det där med konstrunda på Österlen

Det blev konstrunda på Österlen även denna påsken. Som sig bör. Som traditionen säger. Hittade en del nya ställen. En del gamla ställen. En del tavlor. En del keramik. Och en hel massa mat. För att vara exakt 
I år var det lite nytänk. Så vi åt lunch när det var lunch. Istället för att fika. Väldigt vuxet. Vi hittade ett fantastiskt ställe i Sankt Olof. Byvägen 35. De serverade vegetarisk påskbuffe. En helt fantastisk sådan. I en helt fantastisk miljö.

Jag skulle kunna flytta in direkt.
Älskar den rustika känslan. Med tegel. Gamla detaljer. Att allt är genomtänkt. Dessutom. På Österlen <3 p="">De har öppet annars också. Men serverar gissningsvis inte påskbuffe då. Men väl annat. Pizzor om jag inte minns fel. Och Fika. Så klart. Och Fika. Det är viktigt det.