Fortsätt till huvudinnehåll

Underhållning i vardagen

idag är det måndag, det betyder inget dagis för lille herr O. Vilket iofs var bra eftersom han varit sjuk hela helgen.
Men detta betyder att två barn skulle stuvas ini bilen för att åka till maxi och handla allt som stod på världens längsta lista.
Lille herr O skulle tvunget välja kläder själv. En tshirt med kor skulle han ha. Enbart. Efter en del diskussion, en del lirkande och en massa panik skrikande hade han till slut lite mer på sig.
Det tar 20 minuter till maxi. Tjugo minuter av "Mamma hitta en traktor" Detta trots att jag taktiskt körde hållet förbi granngården och visade massa traktorer..Aldrig nöjd!
På Maxi finns det familjeparkeringar. Där parkerar oftast människor helt utan någon familj med sig i bilen. Idag ställde sig en dam bredvid mig med bagaget fullt av pantflaskor. Inte barn, utan pantflaskor.
Charmig som jag är upplyste jag henne om att det var familjeparkeringen hon stod på. Varför hon gjorde det? "för det var nära till vagnarna och hon hade faktiskt mycket pant". Jahaja, men då så?
In i affären kom vi.
Utan.världens.längsta.lista.
Nä för den var kvar hemma.
Och alla vet hur lätt det är att tänka med en otålig 4 månaders bebis och en 2 åring som pratar konstant.
Vagnen fylldes till bredden och höjden med det som kanske stod på listan, plus allt det som lille herr O plockade ner när mamma inte såg, vilket är bästa sysselsättningen i affären förutom att ropa "me ha mer hip" (Jag vill ha mer kex. Ja hans mamma mutar honom med smörgåsrån. Frågor på det?)
I kassan plockas allt upp och upplösningen av den yngre bebis är väldigt nära. Illröd i ansiktet och mössan ständigt nerkasad över ögonen och därmed arg som ett bi. Allt dras in och den svettiga mamman konstaterar att plånboken inte är med. Den svettiga mamman ber till högre makter att den iaf ligger i bilen och inte hemma på köksbordet...
Kallsvettig mamma, och numera en skrikande bebis och en skitsur tvååring rusar ut i bilen för att hitta plånboken! Lycka! Inne och betala packa ner berget som nästan täcker båda barnen och ut i bilen. Packa in allt och båda barnen för att konstatera att den yngsta bebisen har en blöjincident...
Ut med barn o skötväska igen. In och byta blöja. Konstaterandes att det varit väldigt bra om man tagit med blöjor till båda barnen och inte bara till tvååringen.
Så en fyra månaders bebis i tvååringens up-and-go (inte gick han ngt för det) och sen hem...
Det är iaf underhållande att vara hemma med två barn, ingen kan säga att man har tråkigt!


Kommentarer

 1. Är det ikväll mannen ska säga "Klart vi ska ha ett barn till älskling "

  SvaraRadera
 2. Fy stackare! Känner igen det. Kan tänka mig att du oxå tittat på klockan och konstaterat att det är många timmar tills mannen kommer hem...

  Styrkekram på dig Från mig/ Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Och den sista kvarten är som tre timmar! Märkligt :) Kram

   Radera
 3. Haha, javisst har vi alla varit där. Jag glömde t.om ett barn på Maxis parkering men kom på det efter bara några sekunder eller rättare sagt det övriga fyra barnen skrek i högan sky att August inte var med i bilen....Nästa gång du ska handla släng över dom till mig, jag tar med glädje mot några små sötnosar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara en tidsfråga innan det kommer att hända. Nu måste man ju tänka efter. "hur många barn hade jag med mig idag?" Jobbigt! Kram

   Radera
 4. Hi, hi, hi. Låter verkligen som du haft att göra idag. Det där med mössan halka ner och sur som ett bi, känner jag igen...plus BLÖJINCIDENTEN ;-) Men tycker det var riktigt strongt av dig att åka o handla med två små liv med dig. Bra jobbat!! Ses på onsdag om inte annat! Kramisar Cattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man åker och handlar med två barn, vad gör man inte för att roa andra :) Kram

   Radera
 5. Din historia gav i alla fall mig ett gott igenkännande skratt, för vad annat kan man göra än att garva ;-) strongt jobbat!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant! Och det kan jag också göra. Iaf nu i efterhand. INTE då, men nu går bra :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Dagens designtips!

Alltså, jag är ju en sucker för design.  Så är det bara. Tyvärr är mycket då automatiskt dyrt.  Jag har länge spanat efter matstolarna Charles Eames. Men problemet är ju att man vill ha flera, typ 6 stycken i vårt fall. (De kostar ca 3500 per styck..)  Häromdagen hittade jag IKON M Räddaren i detta I-landsproblem.  Så nu är dessa skönheter på väg hem till mig. Dock med ben i lönn.  Priset? 899 kr. Sjukt billigt. Ja, det är kopior. Men tills jag känner mig snorrik, och barnen är större så de inte målar på stolarna, så duger de fint. Hos IKON M fanns massor med designklassiker. De säljer nyproducerade designikoner men till ett betydligt lägre pris. Och jag blir alldeles sjuk när jag tittar runt på deras sida.  Jag hittade bland annat denna skönheten: Poul Henningsens Kotten .   Den är så otroligt vacker och jag blir alldeles kär.  Lampor är en svag punkt för mig.  Och den här underbara " husfågeln " som också är från Charles Eames.  Passar

Det där med att våga berätta

Så var det då dags för lite allvar. Dags att berätta. Och att sluta skämmas. För saker som har varit. De har just varit. För ett antal år sedan var mitt liv aningens annorlunda. Så klart. Jag pluggade till elektroingenjör på högskolan. Jag var sambo. Jag hade massor med vänner. och jag hade ganska roligt. Minsann. Men. Jag mådde skit. Och det fanns inte en anledning till varför jag gjorde det. Det fanns kanske 100. Större och mindre. Allvarliga och fjantiga. Men skit det mådde jag. Och jag la all min fokus på mat. Eller snarare att inte äta.  Och att inte äta gjorde jag bra. Nu vill man gärna kategorisera in detta i något sjukdomsfack. Vilket jag själv har lite svårt att göra. Men vi kan sammanfatta det i ätstörning. Det räcker bra där liksom. Då vill folk. Av någon anledning alltid veta vad man vägde. För tydligen är det så man bedömer om någon har en ätstörning. Jag vägde 46 kg som minst. Jag trodde det var 52 men efter att idag letat igenom