Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att få tänka efter lite mer

Ikväll lyssnade jag och en fin vän på Malin Sävstams föreläsning.
Hon som skrivit ovan bok. Vilket egentligen är hennes dagbok från året efter att hon förlorade sin man, två av sina barn och tre nära vänner i tsunamin.
Man kan tro att det skulle vara en tung föreläsning med mycket gråt och tårar.
Visst grät jag. 
Men den var mest tänkvärd.
För allra mest handlade den om att enbart DU kan göra dig själv lycklig.
Bara DU kan se till att du får ett meningsfullt och levande liv.
Bara DU kan göra något åt det.
Bara DU kan se till att du inte sitter och blir bitter i ett hörn.
Och det bästa. Flytta din tidsram.
Alla har problem och jobbiga saker i sitt liv. Få tar tag i det.
För de flesta. De försöker lösa hela problemet i huvudet innan. Och fokuserar därmed på saker där 50% inte ens kommer att hända.
Fokusera bara på vad du behöver göra allra först för att komma vidare.
Vad är det allra första du behöver göra för att komma framåt?
Stoppa tidsramen precis där. 
Lärorikt. Tänkvärt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)