Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att ha gjort Palma

Den här tjejen.
Den här tjejen har fått mig att skratta. 
Fått mig att tänka.
Fått mig att fundera.
Fått mig att kläcka nya idéer.
Fått mig att gå hur långt som helst.
Fått mig att reflektera över mig själv.
Fått mig att bete mig utmana mig själv som ett barn gör.
Fått mig att bete mig som en tant.
Fått mig att äta kopiösa mängder glass.
Fått mig att bli kär i Palma

Ja hon har eventuellt fått mig att dricka en del vin med.
Och en hel del cava. 
För det. Det hör liksom till.

Och solen.
Den har liksom varit på vår sida.
De där 21 graderna och molnen som skulle vara.
De blev 30 grader. Och molnfritt.
Det var inte riktigt det vi hade packat för.
Så vi svettades. 
En del.

Palma. 
Det är Spanien.
Och det. Det är tapas. 
Herregud vad vi har småätit.
Hela tiden.
För vi. Vi är helt lika på den punkten. 
På gott och ont.
Men. Det har varit. 
Fantastiskt,
Det är det ordet jag letade efter.
Och batterierna.
De är banne mig laddade.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Dags att satsa!

Vilken dag tror ni leveransen blir? Som bakgrundsfakta kan vi ge att mvc satt 3 september som bf, att viktuppskattningen den 21 juli gav 2780 g (redan...), att jag gått upp 9.5 kg hittills..osv. Vilket datum tror du på? en flaska skumpa utlovas till den som gissar närmst! Sent from my wireless BlackBerry handheld

Det går bra nu...

Idag skulle O inte till dagis. "näÄä me dagis" (=nej jag ska inte gå till dagis).  Jag: nähä, då får mamma och S gå själva. (O tittar på mamma som om hon var helt galen. Vilket man kan förstå...vet inte helt hur jag tänkte i det uttalandet) Som tur var ändrade O sig och ville gå.  Men ville INTE ta på sig överdragsbyxorna. Bara stövlarna. Och självklart själv. Och självklart på fel fot (varför gör de alltid det?) Efter lite tjat så var jacka på, mössa på, och stövlarna. Vi kom överens om att byxorna fick åka i vagnen  och vantarna med. Klockan är nu 8.55 och vi har 1 km till dagis... När jag tar fram vagnen inser jag att pappan igår hade med ett paket blöjor och regnbyxor till dagis, och *surprise* även det med sig hem. Alltså fick inte riktigt allt plats i vagnen. Men vad gjorde det. O skulle INTE åka vagn. Han skulle gå. SJÄLV. Viktigt. 950 meter senare i duggregn gick han med på att åka vagn.  Barnet kom iaf i tid till fruktstunden. Och mamman dog sötdöden