Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att våga förändra sig själv

Ikväll var jag på föreläsning. Tillsammans med 500 andra.
Fy tusan vad bra det var.
Lou Rossling och Micke Gunnarsson.
Jag har ju lyssnat på Micke tidigare men det tål att upprepas det han har att säga.
Och Lou Rossling.
Vilken människa. 
Vilken energi
Vilken klokhet.
Men också. Vilka självklarheter.
Jag ska verkligen försöka att tänka efter. Att våga ändra mig själv.
Vad jag tog med mig mest:
-det du säger om andra speglar egentligen bara dig själv
-ta inte bort stjärnögonen på barn eller på vuxna (!) genom att berätta vad alla gör fel. 
-älska villkorslöst. Både vuxna och barn.
-våga förändra dig själv till det bättre.

Jag hade eminent sällskap med mig. 
Och hon hade fika med sig. Hur fantastiskt är inte det?
Jag fick te, skorpor och choklad.
Värsta tantracet! 
Men vet ni. Googla Lou Rossling. Se några Youtubefilmer. Bli hänförd.

Kommentarer

  1. Visst är det fantastiskt med aha-upplevelser! Ska lyssna på dem. Då kan jag ge tillbaka med Leo Razzak! Ta dig en stund och lyssna på honom, toppen!!
    Kram Lotta

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)