Fortsätt till huvudinnehåll

Det där med att resa med barn

Är det inte jobbigt att resa med barn?
Inte jobbigare än att vara hemma med barn skulle jag säga.
Och våra barn har fått resa en del.
Långt mycket mer än jag hade gjort vid deras ålder.
Det finns saker som underlättar när man reser med barn.
Har är några av de sakerna som jag tänker på:

-åk reguljärt. Servicen är bättre än charter, liksom benutrymmet, 
mat, underhållning, plan osv. Barnen får massa fika, leksaker osv så du sparar mycket extra fix.
-ibland kan det vara värt att betala lite extra för att få bättre flygtider. Att tex resa på natten gör att barnen sover mycket på flyget. 
-ge barnen nässpray en timme innan flygning. Det underlättar för öronen.
-ladda ev surfplatta. Och lägg dit några nya roliga appar eller filmer.
-ha mediciner i handbagaget. Våra barn har förkylningsastma, samt att vi brukar ha alvedon med. Om ifall att...
-ta med extra kläder i handbagaget till barnen. Och en tröja till dig själv. Har man barn under 2 år har de inte eget säte. Skulle de då kräkas av tryckförändringen så vill man gärna kunna byta något...
-ha snuttefilt/gosdjur i handbagaget. liksom en tunn mössa. Ibland är det kallt och dragit på plan.
-köp med en pysselbok med klistermärken. Har funkat sen första flygresan med Lilla O, som då bara var 7 månader. Vi brukar även ha med ett litet block, kritor, och lera i reseförpackning.
-låt barnen ha eget handbagage. Smidigt för alla. Lilla O drog med stort allvar sin egen kabinväska.
-mellanlandar ni länge på en flygplats så kolla utbudet innan. I Singapore finns tex gratis sight seeing tur genom stan som hela vår familj gillade, swimmingpool (så man har badkläder i handbagaget), bio osv. Många flygplatser erbjuder bra former av underhållning även om man inte har tillgång till loungerna.
-välj ett hotell som passar dina barn. Våra barn gillar att bada, alltså hotell med pool.
De gillar att bygga sandslott, alltså nära strand.
-boka iaf första natten hemifrån. Hela familjen kan vara trötta efter flygresan.
-be om extrasäng/spjälsäng redan när ni bokar så det är klart när ni kommer fram.
-packa inte med så mycket. Om ni inte åker till ett U-land så finns det blöjor att köpa. Det går att tvätta kläder i alla länder, därför behöver ni inte packa mängder med ombyten. Tvätta istället på plats. Brukar vara väldigt billigt dessutom.
-ta med vagn. Eller hyr vagn på plats. Vi har gjort båda. Båda har funkat fint.
-ta med välling. Om barnet äter välling. Det finns nämligen inte i alla länder. Och skulle de bli sjuka är det perfekt att de iaf får i sig välling.
-vätskeersättning är bra att ha med, det är svårt för små barn att dricka så mycket som behövs. Och griniga barn är inget roligt.
-packa inte ner högvis med leksaker. Ta med något. Köp något nytt kul istället.
-åker ni till solen, ta med solskyddskläder, hatt/keps och solglasögon. Det är man inte sugen på att leta efter första dagarna. Solkräm däremot finns oftast i varenda närlivs. 
-gör lagom med utflykter under resan. Barn kanske inte vill åka runt hela tiden, men lite utflykter med roligheter brukar uppskattas.
-ha alltid kex eller frukt och vatten med er under hela resan. Blodsockret går ibland ner snabbare eftersom det är så mycket nytt. Och griniga barn...
-låt barnen prova ny mat! Åker ni till asien så låt dem äta färsk mango, ananas osv. Var inte rädd för att låta dem testa allt. 
-försök skaffa er vuxentid också. Det är bra för alla. 

-Gör det inte så komplicerat. Ha kul istället! 
Tror jag fått med allt som jag brukar få frågor om :)
-

Kommentarer

  1. Tack för tipsen. Precis vad jag var ute efter. Det där med vällingen hade jag nog inte tänkt på.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)