Fortsätt till huvudinnehåll

Livets överraskningar

Lilla O vill inte ha blöja mer. 
Och de två senaste dagarna har förflutit utan någon olycka. 
Tror alla är lika förvånade över detta. 
Iförrgår var det så olidligt spännande på TV att Lilla O inte hade tid att gå på toa. 
Kreativ, som barn brukar vara, sprang han och hämtade pottan och satte den framför TV.
Smart kille det där.
Mamman stod i köket och lagade mat till de vrålhungriga småmonsterna. 
Lilla O kommer ut och berättar stolt att han har kissat. 
"Jättebra! Men jag såg dig inte gå på toa?!"
"Näää jag hämtade pottan till TV:n"
Ojojoj tänkte mamman.
För mamman vet två saker till.
Lilla S kan krypa.
Lilla S älskar att plaska i vatten.
Vi kan säga att Lilla S inte är något vidare bra på att avgöra vad som fanns i pottan.
Och att synen som mötte mamman i vardagsrummet inte gav utrymme till så mycket glada tillrop.
Maten till de vrålhungriga småmonsterna sattes på paus till förmån för sanering av bebis och vardagsrum.
Det går bra nu. 
Verkligen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)