Fortsätt till huvudinnehåll

Varning för traktorn

Lilla O: Mamma, du har ingen snopp.
Jag: Nej det stämmer.
Lilla O: Jag, Pappa och Hitte har snopp.
Jag: ja, men jag är ju tjej.
Lilla O: Ja du är tjej. Du får åka buss.
Jag: Får man åka buss om man är tjej?
Lilla O: Ja, killar åker tåg.

Ibland vill jag verkligen veta hur slutledningsförmågan fungerar där.


Idag var stora fixardagen på dagis.
Jag har oljat staket. Petat i rabatter.
Målat trafikskyltar.
Inte en talang jag besitter.
Men jag hoppas det inte kommer så många traktorer med släp på gården som de måste stanna för.
Vilken tur jag inte jobbar där.
Efter 20 minuter hade jag tröttnat på frågan:
Va gööööö du? 
Som redan hade levererats 200 gånger vi det laget.
Förskolepersonal borde få en medalj. Av ngt slag.


Kommentarer

  1. Haha, underbart inlägg :))) Vilken kommentar från sonen, sååå härligt :)) Och heja dig som har tålamod som en gud - imponerad både av det och av ditt vackra konstnärsdrag, fniss :)

    Önskar dig en fin helg!

    Kraaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  2. Haha, han är ju för söt :-))Och nu förstår jag äntligen varför jag hellre åker buss till jobbet än att jag tar tåget ;-)Kram systern

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)