Fortsätt till huvudinnehåll

Mandeltårtan


Dagens eftermiddag spenderades på Mandeltårtan i Ronneby. Otroligt mysigt fik!
Känns lite märkligt att vara tillbaka i det gamla Kårhuset.
Många minnen som dyker upp.
Mest roligheter men det är svårt att inte tänka på branden också.


Vi kan säga att det är inget som ger en bild av att här hängde overallklädda studenter och drack mängder av öl för några år sedan.
Däremot ger det mer en bild av att det har varit Oscar II:s jaktstuga, ett gäng år innan studenterna kom dit och satte sina avtryck.

Och just det, de har Karlskrona Musteris äppelmust.
Det är fina grejor det mina vänner!
Åk dit vettja!

För övrigt hade jag med min kamera. Men inget laddat batteri.
Bra tänkt. Ber om ursäkt för usla mobilbilder.

Kommentarer

 1. Åh gamla Kårhuset =) ja där har man hängt ett x antal timmar =)

  Visste inte att det var ett fik där idag. Får nog åka dit och kolla läget =)

  //Emmelie (gick i IE98)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, åk dit. Då som nu, värt ett besök. Dock av helt olika anledningar.
   Förutom det, kul att du hittat hit :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)