Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens designtips!

Alltså, jag är ju en sucker för design. 
Så är det bara. Tyvärr är mycket då automatiskt dyrt. 
Jag har länge spanat efter matstolarna Charles Eames. Men problemet är ju att man vill ha flera, typ 6 stycken i vårt fall. (De kostar ca 3500 per styck..) 
Häromdagen hittade jag IKON M
Räddaren i detta I-landsproblem. 
Så nu är dessa skönheter på väg hem till mig.
Dock med ben i lönn. 
Priset?
899 kr. Sjukt billigt.
Ja, det är kopior. Men tills jag känner mig snorrik, och barnen är större så de inte målar på stolarna, så duger de fint.
Hos IKON M fanns massor med designklassiker. De säljer nyproducerade designikoner men till ett betydligt lägre pris. Och jag blir alldeles sjuk när jag tittar runt på deras sida. 
Jag hittade bland annat denna skönheten:
Den är så otroligt vacker och jag blir alldeles kär. 
Lampor är en svag punkt för mig. 
Och den här underbara "husfågeln" som också är från Charles Eames. 
Passar alldeles ypperligt på vårt lite speciella vitrinskåp i matsalen. 
Detta inlägget kan bli precis hur långt som helst känner jag.
Men ni som gillar design, men som kanske inte har den fetaste av de feta plånböckerna.
Kolla in på IKON M

Nu, mer Amaronevin och chokladpudding. 
Go fredag på er!

Kommentarer

 1. Suuuperfina stolar - me like!!! Jag älskar också fin design och har liksom du köpt kopia:) Hittade en lampa to die for, ska visa på bloggen sen när jag fått den:)

  Kraaaaam aka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser jag framemot :) Väldigt svag för snygg design :)
   Kram

   Radera
 2. Hej!
  Såg att du varit hos mej. Bra, för då hittade jag dej!
  Jag har också fakeEames DSR, 8 stycken svarta som såldes i fyrpack riktigt billigt. Kan tycka det är lite besvärande med alla kopior, men vad gör man om man nu inte är gjord av pengar?!
  Och så gärna vill ha de där fina.
  Nu ska jag gå in på IKON M och se vad de kan erbjuda...


  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan helt klart hålla med, men sen har man ju inte riktigt de pengarna man önskar över till designprytlar. S
   Och snygga, det är de :)
   Kram

   Radera
 3. Nu blir jag riktigt avis. Har alltid gillat Eames-stolarna och du har verkligen hittat värdiga ersättare. Kram Sanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldans bra sida! Den skapar mycket ha-behov. :)
   Farligt!
   Kram

   Radera
 4. Det är ju de riktiga!!!! Hmm, nu skapade jag mig en massa behov

  SvaraRadera
 5. Nej, det var de ju inte. Men mig lurade de på ett bra sätt. Sanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)