Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen!

 Jag har tidigare utlovat bilder från vår renovering, som tog en evig tid men som till slut faktiskt blev klar (iaf om man inte öppnar dörren till gästrummet där tiden fortfarande står still.)
Märkligt nog väljer jag att börja med badrummet på ovanvåning. Ja jag vet, jättemärkligt men så fick det bli eftersom Lilla O idag duschade tills varmvattnet tog slut o ngt skulle man göra under tiden.
 Så välkomna in i vårt badrum. Detta var tidigare två rum. Gissningsvis ett kök och ett badrum, då det fanns en öppenspis kopplad till en uppvärmningsanordning för vatten. Och ett gjutjärnsbadkar som vägde ett ton. Minst. Rummen användes senast på stenåldern eller så. Det fanns därför lite att göra. Men strunt i det, så här ser det ut nu!
På golvet ligger stora avlånga, matta, grafitgrå klinkers och på väggarna i duschdelen och handfatsdelen sitter stora avlånga, blanka, vita kakelplattor. Accentfärgen blev turkos. För lite färg måste man ha!


Vi ställde badkaret fritt i rummet med en pelare bredvid. Uppe på finns en svart granitskiva lagom stor att rymma ljus, ett glas vin och en skål nötter (jo det var det vi måttade efter när vi skulle bestämma hur stor den skulle vara) Vi har ett dubbelhandfat och en gigantisk spegel ovanför det. Varför? För att platsen fanns. Och att vi ofta är i badrummet samtidigt. (Bredvid toan står en gammal äggkorg som håller tidningarna)

Vi valde att lämna detaljer från förr framme, så därför ser man bjälkarna bakom badkaret. Nej det är inte dammråttor ni ser på dem. På den ena finns snäckor från Thailand, den andra korallstenar från Lady Elliot utanför Australien (en radio på den tredje men den ser ni ju inte)


 Nu satt ju lilla O i duschhörnan så därför finns inte den med. Men ni ser handdukstorken, och mitt emot den finns då duschen. Duschväggen är 1.20 och genomskinlig. Den fick tyvärr specialbeställas men blev bra till slut.
Och just ja, mitt finaste smyckeskrin finns där. Älskar det! 
Vem vet det kanske inte dröjer år till nästa rum :)

Kommentarer

 1. Det har verkligen blivit supersnyggt :-)Och det var ett bra köp "vi" gjorde med smyckeskrinet :-) Kram Systern

  SvaraRadera
  Svar
  1. trots ångesten, lätt ett av mina bästa köp! :) Men så hade jag oxå bra smakråd! Kram

   Radera
 2. Superfint! Sådär vill jag också bo! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på hur god mat du lagar så är det bara att flytta in! :)

   Radera
 3. Superduper fint Tess! //Cattis

  SvaraRadera
 4. Åh vilken härligt badrum ni har.

  Sv; Tack, nej jag har faktiskt inte gjort något mer än bytt header på denna layouten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack!
   Får tag i min layout...den behöver förbättras.

   Radera
 5. Hej!

  Hittade hit via bloggen Hildas Hem och blev fast en lång stund! Vilken härlig och personlig blogg du har! Hit återkommer jag gärna!

  Välkommen att kika in hos mig!
  Kram från Gotland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du hittat hit! Hoppas du fortsätter läsa :) Kram

   Radera
 6. Tack för din kommentar! Vilket supersnyggt badrum ni har och vilket härligt badkar!
  Kram Kram Helena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja vi blev väldigt nöjda till slut :) Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagens tvååring

Idag har båda barnen varit hemma med sin mamma. Då händer det spännande saker. Inte pga mamman för hennes fantasi är long gone. Men uppenbarligen behövs den inte heller. I hallen möttes jag av detta. Toadörren är låst. Och uppebarligen är jag på utsidan. På insidan en tvååring som inte planerade att borsta tänderna. (utan snarare mäta hur mycket toapapper det ryms på en rulle visade det sig sen. Smart drag att låsa dörren för att hinna göra hyssen..) Skulle lägga den sovande Lilla S i förmiddags. Men sängen var upptagen. På frågan "hur sjutton kom du dit??" var svaret: Hämma pallen (=hämtade badrumspallen) kättrade (=klättrade) och oppade (=hoppade) Lilla O hämtade alltså badrumspallen. Klättrade upp på vår säng. Och Hoppade till Lilla S spjälsäng. HOPPADE. Ja alla vet ju att spjälsängar är som gjorda för att den ska komma 15 kg flygande och landa i den. Förvisso tur att han landade i men en jädra tur den höll. Var skulle Lilla S annars sova?  Och varför åker vi en

Vem vill inte dricka skumpa?

Då är det åter dags att gissa datum för leverans! Beräknat är den 9 augusti. Hittills är viktuppgången 7 kg. Någon viktuppskattning av bebisen är inte gjord denna gången, så mycket mer info kan ni inte få. Förra gången såg det ut såhär Resultatet då blev leverans 18 dagar innan beräknat. Nu, precis som då, utlovas en flaska bubbel till den som kommer närmast! Och denna gången räknas bara kommentarer i bloggen som tävlande. Sist vann min man, han gissade 1 timme fel bara men eftersom han aldrig skriver kommenterar (eller ens läser) så kommer han inte att vinna denna gången :)

Med hälsning från sthlm

Tänkte skicka ngt vykort från huvudstaden mest för att det var kul, men det kändes sådär när detta var ett av motiven utanför skansen... (för icke-karlskronabor är detta brändaholm koloni-område i Karlskrona)